Onze honing wordt geoogst vanaf begin mei tot begin september, wat maakt dat we verschillende soorten kunnen aanbieden naargelang welke bloesems er zijn.

fruithoning: fruithoning wordt gewonnen doordat onze bijenkasten in een fruitboomgaard gezet worden. Zij bestuiven de bloesems en halen nectar binnen. Deze honing smaakt meestal wat minder zoet dan andere honing maar typeert dan weer zijn fruitige smaak.


koolzaadhoning:  De bijen worden verplaatst naar een groot koolzaadveld in de Ardennen. Doordat de bijen enkel uit deze bloemen nectar halen ontstaat er een aparte smaak. Deze honing is bleek van kleur en heeft een vaste structuur.

 

 

lindehoning: wordt in juni geoogst en is een typisch seizoensproduct omdat dan de linde in bloem staat. Deze honing is wat vloeibaarder en zeer lekker bij lindethee omdat het de smaak van de linde versterkt.

 

 

zomerhoning: is een bloemenhoning van verschillende zomerbloeiers. Deze kan variëren van een vastere naar een iets meer vloeibaardere vorm.

 

 

vloeibare honing: Wij gebruiken de acaciahoning, deze honing heeft een hoog fructose-gehalte waardoor de honing mooi vloeibaar blijft. 

 

heidehoning:

Ben jij een échte honingliefhebber? Dan moet je zeker eens onze heidehoning proeven. Uniek in zijn smaak en lekker in een tas warme melk.


gefuseerde honing: Voor gefuseerde honing gebruiken we acaciahoning waar we kruiden aan toevoegen. Door ze enkele weken te laten fuseren neemt de honing de smaak van de kruiden over. Een echte aanrader! 


     kruidnagel - gember honing: De subtiele toets van kruidnagel en gember       zorgen voor een hartverwarmende smaak. Zeer lekker in thee maar ook       bv. bij een geitenkaasje.


     citroenhoning: een rijke frisse smaak van citroen. Heerlijk om je zomerse       drankjes mee te zoeten.

 

 


Op zoek naar originele gifts? Een cadeaumand? Contacteer ons.

 

 


 

 Op zoek naar originele gifts? Een cadeaumand? Contacteer ons.